Mei 2022: een nieuw begin.

Wat een tragedie!  In januari 2020 kregen onze vrienden te horen, dat hun (schoon) zus plotseling was overleden. Ze liet twee dochters achter, Beauty van 10 en Grace[1] van 8 jaar oud.  Alleen, want de vader was afwezig en niet geïnteresseerd. En wat doe je dan? Voor onze vrienden is het nooit een vraag geweest om de beide dames in huis te nemen. Zij brengen in de praktijk wat de apostel Jacobus zegt over de zuivere Godsdienst (Jacobus 1:27).

De dood van hun moeder was voor beide meiden en zware last; het leven was verwarrend, eenzaam en het sterven van hun enige houvast traumatisch. Praktisch stond hun wereld op de kop door een verhuizing van Zambia naar Zuid Afrika, een nieuwe wereld, nieuwe school  en een nieuw gezin.

Onze vrienden,  hun 3 zoons en een al eerder aangenomen dochter hebben Grace en  Beauty van harte in hun gezin opgenomen. Voor 3 jonge jongens best een opgave, maar inmiddels hebben ze er twee zussen bij. De beide dames beginnen langzaam hun plek te vinden. Muziek maken en luisteren lijkt genezend te werken bij hun trauma’s. En er is rust in hun leven.

Als stichting willen we met de meiden een nieuw begin maken. In de komende tijd hopen we het gezin financieel te ondersteunen zodat Beauty en Grace in een warme en veilige omgeving te kunnen opgroeien.

[1] Namen zijn om privacy reden veranderd

About Author